Quantcast
Νέο εξώδικο του προέδρου της Attica Bank κατά στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος - enikonomia.gr
share

Νέο εξώδικο του προέδρου της Attica Bank κατά στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος

δημοσιεύτηκε:

Νέο εξώδικο έστειλε ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης στον διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος, Σπύρο Παντελιά, μετά από νέα επιστολή του τελευταίου.

Ο κ. Ρουμελιώτης επικρίνει το στέλεχος της ΤτΕ ότι αρνήθηκε να του παραδώσει τα έγγραφα, στα οποία βασίστηκε η αόριστη – κατά τον ίδιο – κλήση του σε ακρόαση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην επιστολή του, ο κ. Παντελιάς ανακοινώνει στον κ. Ρουμελιώτη ότι η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και μετά θα σταλεί για εξέταση το θέμα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, ο κ. Παντελιάς εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση των επίμαχων εγγράφων – παρότι ζητήθηκαν εγγράφως με εξώδικο – και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέο εξώδικο για να του δοθούν τα στοιχεία που τον αφορούν. Διαφορετικά, η όλη διαδικασία κλήσης του σε ακρόαση θα καταστεί απολύτως άκυρη, διαμηνύουν από την Attica Bank.

Ο κ. Ρουμελιώτης καλεί, επίσης, τον κ. Παντελιά να στείλει τόσο στην ΕΚΤ όσο και στα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων όλα τα έγγραφα που σκοπίμως αποκρύπτει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica Bank.

Η πλευρά Ρουμελιώτη θέτει και το ερώτημα, αν ευθύνεται ο ίδιος για το γεγονός ότι αποκάλυψε τις επισφάλειες της Attica Bank, όπως του Ομίλου Καλογρίτσα κ.α. καθώς και τις μεταβιβάσεις των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ξένο fund, ή αν ευθύνονται τα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας που δημιούργησαν τα ακανθώδη αυτά προβλήματα και εξέθεσαν την τράπεζα σε κινδύνους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.