Quantcast
Νέο Gov.gr Wallet: Έτσι θα εξουσιοδοτεί ο πολίτης την διαχείριση των στοιχείων του - enikonomia.gr
share

Νέο Gov.gr Wallet: Έτσι θα εξουσιοδοτεί ο πολίτης την διαχείριση των στοιχείων του

δημοσιεύτηκε:

Στο νέο Gov.gr Wallet  ο πολίτης θα εξουσιοδοτεί μια επιχείρηση για να διαχειριστεί για λογαριασμό του υπόθεση χωρίς τη γνωστή γραφειοκρατία. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ  «η πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση που θα δείτε από την αρχή της νέας χρονιάς είναι ότι με το νέο Gov.gr Wallet ουσιαστικά θα εξουσιοδοτεί ο πολίτης μια δημόσια Αρχή ή μια επιχείρηση για το ποια στοιχεία θέλει να διαχειριστεί για λογαριασμό του».

Και παρέθεσε ένα παράδειγμα για τον τρόπο που θα λειτουργεί εν λόγω εφαρμογή. «Όταν ανανεώνεται ένα συμβόλαιο σε έναν ενεργειακό πάροχο/ σε ένα τηλεπικοινωνιακό πάροχο  αντί να υπογράφει ο πολίτης συμβόλαια, αντί να στέλνει Pdf, αντί να διαχειρίζεται έγγραφα, θα του λέει η εφαρμογή: “εξουσιοδοτείτε την τάδε εταιρεία  πχ την ΔΕΗ να διαχειριστεί για λογαριασμό σας κάποια συγκεκριμένα στοιχεία …. ΝAI /ΟΧΙ», είπε και ανέφερε πως με αυτόν τον τρόπο  «ο πολίτης θα έχει και καλύτερο έλεγχο των δεδομένων του και θα γλιτώνει πάρα πολύ γραφειοκρατία».

Για τον «Ψηφιακό Βοηθό»

Τέλος μίλησε για τον  «Ψηφιακό Βοηθό».  «Θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που θα δώσει στους πολίτες το βοήθημα τεχνητής νοημοσύνης και δεν χρειάζεται εξοικείωση αφού θα είναι σαν την αποστολή μηνύματος από το κινητό», σημείωσε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.