Quantcast
Νέο μήνυμα Μητσοτάκη: Είμαστε κυβέρνηση ανοιχτή στα κοινωνικά αιτήματα, ακούμε τους αγρότες που διαμαρτύρονται - enikonomia.gr
share

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη: Είμαστε κυβέρνηση ανοιχτή στα κοινωνικά αιτήματα, ακούμε τους αγρότες που διαμαρτύρονται

δημοσιεύτηκε:

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είμαστε κυβέρνηση ανοιχτή στα κοινωνικά αιτήματα ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν είναι εξάλλου ελληνικό πρόβλημα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Ο τομέας τα τελευταία χρόνια παρά τις δυσκολίες έχει επιτύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων πηγαίνουν από ρεκόρ σε ρεκόρ. Αλλά πρέπει να προσαρμοστεί και πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει ανταγωνιστικός» είπε ο πρωθυπουργός. 

Για την ακρίβεια

Επίσης μίλησε και για τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών. «Θέλω να σταθώ στη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας ειδικά απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας η οποία επιμένει. Κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δυνατότητες αποτέλεσμα του ότι η οικονομία αναπτύσσεται, φροντίζουμε να αξιοποιούμε το πλεόνασμα. Σε αυτή τη λογική εντάχθηκε το επίδομα γέννας που είναι πολιτική που στηρίζει και το δημογραφικό και ειδικά σε αυτή τη συγκυρία στηρίζει νέες οικογένειες έναντι στο αυξημένο κόστος ανατροφής βρεφών. Έχει σημασία ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν αναδρομικά για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1/1/2023. Θα συνεχίσουμε όπως δεσμευτήκαμε στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων »   πρόσθεσε  ο πρωθυπουργός αναφέροντας: Δεν εκλεγήκαμε για να παραμείνουμε ακίνητοι και να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ αλλά για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα».

Για το πρόγραμμα F 35

Μίλησε και για το πρόγραμμα F 35. « Αναφέρομαι στην επιστολή που έλαβα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με την οποία και επίσημα η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα F 35 και λαμβάνει μια σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ. H επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων και επιβεβαιώνει ότι μπορεί να έχει αντίκρυσμα και ειδικά στον τομέα ενίσχυσης της αποτρεπτικής δυνατότητας» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Κινούμαστε σε πολλά παράλληλα επίπεδα. Τη συζήτηση έχει μονοπωλήσει το νομοσχέδιο για ισότητα στον πολιτικό γάμο αλλά μας απασχολούν και άλλα ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση στην Γ’ εκπαίδευση που προκαλεί αντιδράσεις κι έχει οδηγήσει σε αναταραχή στο χώρο των Πανεπιστημίων. Να επαναλάβω ότι σκοπός δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαιδεύση αλλά να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο όπως έχουμε κάνει συστηματικά» τόνισε. 

Οι δηλώσεις Σακελλαροπούλου

«Πράγματι η ενίσχυση αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας είναι σημαντική. Όσο για το εσωτερικό και μεταρρυθμίσεις θα έλεγα ότι η κοινωνία πολλές φορές δείχνει το δρόμο και ο νομοθέτης προσαρμόζεται. Υπάρχουν εξελίξεις σε πολλά μέτωπα. Στη δημοκρατία οι κινητοποιήσεις είναι μέσο έκφρασης αντίθετης γνώμης και είναι θεμιτό. Αυτό που δεχόμαστε όλοι για παράδειγμα στα πανεπιστήμια είναι σημαντικό να μη σταματάει η λειτουργία τους και να προστατευτεί και το δικαίωμα των φοιτητών να μη χάσουν την Εξεταστική περίοδο.

Στον θέμα του πρωτογενή τομέα σπουδαίο  είναι να υπάρχει διάλογος και να γίνεται προσπάθεια επίλυσης γιατί έτσι εξασφαλίζουμε και την κοινωνική συνοχή » είπε μεταξύ άλλων η κυρία Σακελλαροπούλου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.