Quantcast
Νησιά Ανατ. Αιγαίου:15 εμπειρογνώμονες της Europol στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων - enikonomia.gr
share

Νησιά Ανατ. Αιγαίου:15 εμπειρογνώμονες της Europol στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 15 εμπειρογνώμονες της Europol θα εγκατασταθούν στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων των  νησιών του Ανατολικού Αιγαίου τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου.

Οι εμπειρογνώμονες αυτοί  θα λειτουργούν ως παρατηρητές και διακομιστές όλων των πληροφοριών που συλλέγουν οι ελληνικές αρχές κατά την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών. Σκοπός της παρουσίας τους είναι να μεταφέρονται και να αξιολογούνται ταχύτερα όποιες πληροφορίες αφορούν κυρίως σε διακινητές, αλλά και για ύποπτους τζιχαντιστές, εφόσον θα μπορούσε να προκύψει κάτι τέτοιο κατά τη διαδικασία πρώτης καταγραφής.

Ειδικότερα, η  εγκατάσταση  των ειδικών πρακτόρων της EUROPOL στην  Ελλάδα ήταν το θέμα που τέθηκε στην συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο  Τσουβάλα και με τον διευθυντή της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ.

 Ακόμη είναι αναγκαία να υπάρξει αυτή η εγκατάσταση αυτών πρακτόρων στην χώρα, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη διαχείριση πληροφοριών που σχετίζονται με το προσφυγικό και την ασφάλεια στην Ευρώπη.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας και  ο κ. Γουεϊνράιτ συζήτησαν και θέματα όπως: για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, για τη συνεργασία των αρχών ασφαλείας της Ελλάδας με τη Europol στον τομέα της αποτροπής των διακινητών ανθρώπων, αλλά και για ζητήματα ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο διευθυντής της Europol  ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν η προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, αστυνομικός διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.