Quantcast
Νοσοκομεία SOS: Με δανεικά φάρμακα και σεντόνια από το σπίτι - enikonomia.gr
share

Νοσοκομεία SOS: Με δανεικά φάρμακα και σεντόνια από το σπίτι

δημοσιεύτηκε:

Των Α. Σταθάκου, Α. Χαλκιά, Δ. Τζιότζιου

Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Οι εφημερίες βγαίνουν με δανεικά φάρμακα, δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για να γίνουν βασικές εξετάσεις, προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται, ενώ οι ασθενείς φέρνουν από το σπίτι τους σεντόνια και κουβέρτες!

Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία πολλών κλινικών.

Η Realnews κατέγραψε μαρτυρίες από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας, όπου γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς μιλούν για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν.

Στον «Ευαγγελισμό», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, οι παραγγελίες για αντιδραστήρια σταμάτησαν να εκτελούνται τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας επισημαίνει ότι λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διενέργεια εξετάσεων που είναι απαραίτητες για τους ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από αιματολογικούς καρκίνους (π.χ. μονοκλωνικά αντισώματα), αυτοάνοσα νοσήματα (λύκος ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.λπ.).

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι σύνηθες φαινόμενο τα φάρμακα να τα φέρνουν οι ασθενείς.

«Εχουμε ελλείψεις στα… πάντα», λέει χαρακτηριστικά Γιώργος Κουτσοθανάσης, γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων, αποκαλύπτοντας ότι είναι σπάνιο να υπάρχουν όλα τα φάρμακα που έχουν αναγραφεί στην καρτέλα του ασθενούς.

«Καθημερινά ψάχνουμε σε άλλα νοσοκομεία να δανειστούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», επισημαίνει.

Πιέστε εδώ και εδώ αλλά και εδώ για να διαβάσετε το αναλυτικό δημοσίευμα της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.