Quantcast
Ν/σ για εκσυγχρονισμό ΕΦΚΑ: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ - enikonomia.gr
share

Ν/σ για εκσυγχρονισμό ΕΦΚΑ: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

δημοσιεύτηκε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 επί του νομοσχεδίου



Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 επί του νομοσχεδίου. Κατά της ένστασης αντισυνταγματικότητας ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ από την αντιπολίτευση, εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 την πρόταση υπερψήφισε και το ΚΚΕ, ενώ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών».

Η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «ευθεία παραβίαση του Συντάγματος» ενώ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας και απορρίπτοντας τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων σε θεσμοθετημένες θέσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων παραβιάζει ευθέως τις αρχές του Συντάγματος για αξιοκρατία, ισότητα και διαφάνεια», υποστήριξε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, καλώντας τα κόμματα να στηρίξουν την ένσταση συνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Επικαλούμενη δε την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, υποστήριξε ότι «οι παρατηρήσεις της είναι κόλαφος για το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την ειδική αξιολόγηση και την ειδική αποστολή και προαναγγέλλει τι θα ακολουθήσει αν ψηφιστεί».

«Παραβιάζεται η αρχής της ουδέτερης δημόσιας διοίκησης. Έχουμε συλλήβδην καθαίρεση όλων των γενικών διευθυντών και προϊσταμένων του ΕΦΚΑ με φωτογραφικές διατάξεις, με διορισμούς που γίνονται με πλήρη παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Παραβιάζεται ευθέως το Σύνταγμα με την συγκρότηση τριμελούς πειθαρχικού συμβουλίου χωρίς τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων δημιουργώντας άνιση μεταχείριση. Είναι σαφές ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές περί ισότητας, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και διαφάνειας», υπογράμμισε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.