Quantcast
Ντ. Τουσκ: Πρέπει να σωθούν οι ζωές αθώων ανθρώπων - enikonomia.gr
share

Ντ. Τουσκ: Πρέπει να σωθούν οι ζωές αθώων ανθρώπων

δημοσιεύτηκε:

Το μήνυμα ότι «πρέπει να σωθούν οι ζωές αθώων ανθρώπων» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

«Πρέπει να σώσουμε τις ζωές αθώων ανθρώπων, αυτή είναι η προτεραιότητα όλων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει μία κοινή ευθύνη στην ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, καθώς δεν αφορά μεμονωμένα μία χώρα.

Ακόμη ως προτεραιότητες έθεσε τον εντοπισμό και την καταπολέμηση των δουλεμπόρων καθώς και την απελευθέρωση κονδυλίων από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Πρέπει να θυσιάσουμε κάποια εθνικά συμφέροντα για να βοηθήσουμε το κοινό καλό» συμπλήρωσε.

Ωστόσο o Τουσκ επισήμανε ότι «δεν έχουμε αυταπάτες, δεν θα λύσουμε το πρόβλημα σήμερα. Τα πραγματικά προβλήματα είναι ο πόλεμος και η ανέχεια στις περιοχές αυτές» ανέφερε. «Να ανατρέψουμε τις χειρότερες των επιπτώσεων για εμάς» κατέληξε.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Aνγκελα Μέρκελ τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, με ομοιογενή τρόπο και με απώτερο στόχο να σωθούν αθώες ζωές.

“Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει με ομοιογενή τρόπο το μεταναστευτικό για να σωθούν ζωές ανθρώπων”, τόνισε, για να επαναλάβει πως “πρέπει να σώσουμε ζωές αθώων ανθρώπων”.

Προέχει η αντιμετώπιση των αιτίων που οδηγούν στην μεταναστευτική ροή, διεμήνυσε η Καγκελάριος.

Νωρίτερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η τραγική κατάσταση στη Λαμπεντούζα και η σοκαριστική κατάσταση κάθε μέρα στο Αιγαίο υπογραμμίζει την ανάγκη η ΕΕ να δράσει άμεσα όσον αφορά τη μετανάστευση.

Όπως είπε, δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο περισσότερου χρόνου, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επικαλείται την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, αν δεν κινητοποιηθεί για να σταματήσει αυτή τη συνεχιζόμενη τραγωδία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.