Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος έως το 2030 - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος έως το 2030

δημοσιεύτηκε:

«Ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στο 12% του ΑΕΠ, οπότε και έως το 2030 είναι βιώσιμο» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η ολλανδική κυβέρνηση τάσσεται εναντίον ενός “κουρέματος” στην ονομαστική αξία του ελληνικού χρέους, υποστήριξε ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, τόνισε ότι “έπρεπε να αποδεχτούμε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να λάβει μια απόφαση πριν τον Οκτώβριο αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ τη συμμετοχή του”.

Υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ σέβεται το γεγονός ότι οι χώρες της ευρωζώνης αντιτίθενται στο ονομαστικό κούρεμα χρέους, ενώ ερωτηθείς σχετικά, δεν επιβεβαίωσε την απαίτηση του Ταμείου για επέκταση στα 60 χρόνια.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η προσέγγιση της εξυπηρετησιμότητας του χρέους δίνει μια πολύ καλύτερη εικόνα από την απλή εξέταση του βάρους του ελληνικού χρέους.

Είχαμε συμφωνήσει με το ΔΝΤ ότι με κόστος έως το 15% του ΑΕΠ, είναι βιώσιμο. Η διαφορά είναι ότι το χειρότερο σενάριο του ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο από το δικό μας, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.