Quantcast
Ντράγκι: Πρέπει να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Πρέπει να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου καταθέτει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Τα καθοδικά οικονομικά ρίσκα για την Ευρωζώνη είναι “εμφανώς ορατά”. Το πρόγραμμα αγοράς asset της ΕΚΤ είναι ιδιαίτερα “ισχυρό και ευέλικτο”. Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την νομισματική πολιτική στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης “προοδεύει μέτρια”».

Μάλιστα, ο κ. Ντράγκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης πέρα από τον Σεπτέμβριο του 2016, αν χρειαστεί…

‘Οσον αφορά στην Ελλάδα και στα «κόκκινα» δάνεια ο κ. Ντράγκι επισήμανε πως χρειάζεται να γίνουν ενέργειες ώστε να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Επίσης ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν πιθανότατα το σύνολο της βοήθειας των 25 δισ. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούν να ενταχθούν στο QE εάν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το bail in των ελληνικών καταθέσεων…

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.