Quantcast
Ντράγκι: Υπάρχει ανάγκη «ανακούφισης» του ελληνικού χρέους αλλά υπό όρους - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Υπάρχει ανάγκη «ανακούφισης» του ελληνικού χρέους αλλά υπό όρους

δημοσιεύτηκε:

Θυμηθείτε τον Νοέμβριο του 2011. Οι τιμές στα ύψη, κανείς στον κόσμο δεν θέλει να αγοράσει ένα ιταλικό τίτλο.Τότε ο Μάριο Ντράγκι γίνεται πρόεδρος της ΕΚΤ. Από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια και ο ίδιος εκτιμά μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Il Sole 24 Ore πως όλα έχουν αλλάξει.

‘Οσον αφορά στο ελληνικό χρέος ο κ. Ντράγκι αναφέρει στην ιταλική εφημερίδα πως θα υπάρξει μια μορφή «ανακούφισης» όταν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα.

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εάν, πρώτον, η κυβέρνηση θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει του προγράμματος στο οποίο συμφώνησε. Θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη εφαρμογής αλλά και την “πατρότητα” του προγράμματος. Δεύτερον, προκειμένου το χρέος να καταστεί βιώσιμο, υπάρχει ανάγκη κάποιας “ανακούφισής” του.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.

Αναφορικά με την ελληνική κρίση και κατά πόσο έχει επιφέρει αρνητικές συνέπειες για την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάκτηση της εμπιστοσύνης, καθώς, η ελληνική κυβέρνηση, συνδιαλέγεται με τους εταίρους της.

«Η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί, πρώτον από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, η οποία σήμερα συζητά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπό το πνεύμα στενής συνεργασίας. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ξεκινήσει σύντομα, μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της εξέτασής τους. Επίσης, δεν πιστεύω ότι υπήρχε πρόθεση να διαλυθεί η εμπιστοσύνη. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά εάν εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο συνδιαλεγόμαστε σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση και τον τρόπο που αυτό γίνονταν πριν από πέντε ή έξι μήνες, διαπιστώνουμε μεγάλη διαφορά»…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.