Quantcast
NYT: Γιατί τα λεφτά της διάσωσης δεν θα φτάσουν ποτέ στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

NYT: Γιατί τα λεφτά της διάσωσης δεν θα φτάσουν ποτέ στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Τα λεφτά της διάσωσης θα πάνε στην Ελλάδα μόο για να ξαναφύγουν» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των New York Times που στην ουσία αναφέρει ότι τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τους ίδιους λόγους, πάνω κάτω, που είχαν χρησιμοποιηθεί και τις προηγούμενες φορές.

« Ελάχιστα από αυτά θα πέσουν στην πραγματική οικονομία για να τονωθεί η ανάπτυξη» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα .

Όπως λέει σημαντικό μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για την πληρωμή δανείων και ομολόγων.

Η μόνη διαφορά σε αυτή τη συμφωνία είναι ότι η Κομισιόν υπόσχεται πως θα προσφέρει αναπτυξιακό πακέτο που θα φτάσει ακόμη και στα 35 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το γενικότερο αίσθημα στην Ελλάδα είναι ότι και πάλι τα χρήματα δεν πρόκειται να ωφελήσουν τους Έλληνες» αναφέρει το δημοσίευμα.

Επίσης τονίζεται ότι για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες, άρα και να χρησιμοποιηθούν αρκετά χρήματα των διασώσεων προς αυτή την κατεύθυνση, είναι λογικό καθώς η κατάρρευσή τους θα προκαλούσε σημαντικούς κλυδωνισμούς σε όλη την οικονομία της χώρας.

Ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, σημειώνει στην εφημερίδα : «Οτιδήποτε συμβαίνει με τις τράπεζες καθηλώνει όλη την οικονομία. Τα χρήματα δόθηκαν προς τις τράπεζες και η σκέψη ήταν πως από τη στιγμή που αυτές θα σταθεροποιηθούν, η οικονομία θα αρχίσει να περπατάει ξανά. Τουλάχιστον, αυτό ήταν το σχέδιο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.