Quantcast
NYT: Ο Τσίπρας προσφέρει ένα λαϊκιστικό όραμα στους Έλληνες ψηφοφόρους - enikonomia.gr
share

NYT: Ο Τσίπρας προσφέρει ένα λαϊκιστικό όραμα στους Έλληνες ψηφοφόρους

δημοσιεύτηκε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο υποψήφιος της Αριστεράς, που μπορεί κάλλιστα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο, δεχόταν πριν λίγες ημέρες ερωτήσεις από το κοινό στο Twitter. Κάποιος ρώτησε αν θα μπορούσε να εξαλείψει την υψηλή φορολογία στα βασικά αγαθά. Όχι είπε, δεν πρόκειται να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Όμως, οι υποσχέσεις που έχει δώσει αρκούν για να δείξουν ότι η Ελλάδα υπό την ηγεσία του θα έκανε μια απότομη στροφή από την κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια».

Με αυτή την εισαγωγή αρχίζει το άρθρο-πορτραίτο του Αλέξη Τσίπρα στους New York Times. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην αλλαγή προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 2012 που πρωτοεμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο μέχρι σήμερα, καταλήγοντας πως πλέον χρησιμοποιεί όρους όπως «διαπραγμάτευση» και «συμφωνία». Στη συνέχεια, επισημαίνεται πως στο πλαίσιο της αμφισβήτησης της γερμανικής συνταγής για λιτότητα από χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση αυτού του ευρωπαϊκού debate.

Παράλληλα, η συντάκτρια του άρθρου υπογραμμίζει πως οι εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των σκληρών μέτρων λιτότητας προσφέρουν στους Έλληνες ψηφοφόρους «ένα λαϊκιστικό όραμα», ενώ οι δηλώσεις του για σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και κατάργηση των μεταρρυθμίσεων περί εργασιακή ευελιξίας προβληματίζουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.