Quantcast
Ο 17χρονος αριστούχος από το Μπαγκλαντές που ήταν παραστάτης στην παρέλαση στο Ελληνικό - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Ο 17χρονος αριστούχος από το Μπαγκλαντές που ήταν παραστάτης στην παρέλαση στο Ελληνικό – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του και σήμερα ήταν παραστάτης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Ελληνικό. Ο λόγος για τον 17χρονο Hasanu Zzaman από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα. Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και μέσα σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από Μπαγκλαντές που παρήλασε δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, το 17χρονο παιδί ήρθε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια, περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του και βρήκε στέγη και φροντίδα στην «ΕΣΤΙΑ», τον ξενώνα για ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο κέντρο της Αθήνας. «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.