Quantcast
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 για το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης στο Ελληνικό - enikonomia.gr
share

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 για το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης στο Ελληνικό

δημοσιεύτηκε:

“Υπήρχαν δύο επενδυτές που έφυγαν η Fosun, η κινεζική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Fosun ανακοίνωσε ότι φεύγει από πέρσι όταν έγινε το σκάνδαλο της Follie-Follie, όπου ήταν μεγαλομέτοχος και η εταιρεία για δικούς της λόγους έκρινε ότι η Ελλάδα δεν είναι κατάλληλος χώρος για αυτήν. Παρά ταύτα, οφείλω να σας πω ότι έχει επανέλθει η Fosun με ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και στις 14 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έχω συνάντηση με τον πρόεδρο της Fosun στην Σανγκάη. Άρα θα δούμε τι θα γίνει τελικά με τις επενδύσεις της Fosun στην Ελλάδα. Όσον αφορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχαν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια γιατί η συμφωνία που είχαν κάνει με την προηγούμενη κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα είχε παραβιαστεί δύο και τρεις φορές και δεν μπορούσαν να κρατούν 2 δισ. δεσμευμένα για το πότε η Ελλάδα θα κάνει το έργο” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ,Άδωνις Γεωργιάδης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, πρόσθεσε “θα είχαμε πολύ μεγάλη ανησυχία για την αποχώρηση των δύο αυτών επενδυτών αν ο βασικός επενδυτής ο κ. Λάτσης δεν δήλωνε αυτό που δήλωσε. Ότι όχι μόνο κάνει μια θηριώδη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 645 εκατ. όχι μόνο δεσμεύεται να βάλει όλο το κεφάλαιο που του αναλογεί, το 54% των 645 εκατ., αλλά δήλωσε ρητώς στις χρηματιστηριακές αρχές ότι θα καταθέσει και όσο υπόλοιπο μείνει., δηλαδή ακόμα κι αν δεν μπει κανένας άλλος”.

“Το χρονοδιάγραμμα είναι το εξής και το τηρούμε. Την Παρασκευή είναι ο διαγωνισμός για το καζίνο. Δεν θα υπάρξει παράταση. Γνωρίζω και από τις δύο εταιρείες ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα χρειαστεί υπολογίζω ότι η επιτροπή θα χρειαστεί περίπου 1.5 μήνα για να προχωρήσει στον πλειοδότη. Όταν ανακοινωθεί υπάρχουν κάποιες ημέρες για προσφυγή, και μετά εγκρίνεται η τελευταία υπουργική απόφαση και κατατίθεται η προκαταβολή από την εταιρεία. Αν όλα τηρηθούν όπως είπαμε μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει δοθεί και η προκαταβολή” σχολίασε.

“Ο στόχος που έχω θέσει από την αρχή είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε εισπράξει την προκαταβολή από τον όμιλο Lamda, τις μπουλντόζες τις βάζει η Lamda και όχι το ελληνικό δημόσιο. Αν θα βάλουν την μπουλντόζα 31 Δεκεμβρίου ή 1 Ιανουαρίου μη με κρίνετε αυστηρά. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος” υπογράμμισε.


“Τα έργα στο Ελληνικό, στην Κασσιόπη και στην Αφάντου μπορούν να ξεκινήσουν όλα του χρόνου. Όταν αρχίσουν να χτίζονται τα έργα για την ελληνική οικονομία θα αρχίσουν να αποδίδουν” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.