Quantcast
Ο Αναστασιάδης για τον EastMed: Όποια χώρα θέλει, μπορεί να συμμετέχει - enikonomia.gr
share

Ο Αναστασιάδης για τον EastMed: Όποια χώρα θέλει, μπορεί να συμμετέχει

δημοσιεύτηκε:

Ως «ιστορικό γεγονός» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης στις δηλώσεις του μετά τις υπογραφές για τον αγωγό EastΜed.

«Οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει, δεν στρέφονται εναντίον της όποιας τρίτης χώρας. Όποια χώρα το επιθυμεί είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να υιοθετεί τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου με πλήρη σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών. Η συμφωνία εντάσσεται στην κοινή θέση ότι η ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, μπορεί να βοηθήσει στις συμπράξεις και να βοηθήσει στην επίτευξη ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ακόμη o Κύπριος πρόεδρος.

«Επιβεβαιώνουμε με τον πιο απτό τρόπο ότι η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει έχει ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είμαστε σε θέση με πρακτικό και πειστικό τρόπο να προωθούμε στρατηγικά έργα με ιδιαίτερη γεωπολιτική αξία», ανέφερε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η συμφωνία για τον αγωγό EastMed είναι η μόνη που διασφαλίζει τη σταθερότητα στην ευάλωτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι εκτός από τον EastMed, θα υλοποιηθεί η απόφαση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ», επεσήμανε ο κ. Αναστασιάδης και ευχήθηκε: «Ευημερία, κοινή πορεία και μέσω της συνεργασίας τη διασφάλιση ειρήνης στην περιοχή».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.