Quantcast
«Ο Βαρουφάκης στον λάκκο με τα λιοντάρια» - enikonomia.gr
share

«Ο Βαρουφάκης στον λάκκο με τα λιοντάρια»

δημοσιεύτηκε:

«Ο Βαρουφάκης στον λάκκο με τα λιοντάρια» είναι ο τίτλος της ανταπόκρισης του Ζαν Ζακ Μεβέλ από τις Βρυξέλλες, στις οικονομικές σελίδες της συντηρητικής εφημερίδας Φιγκαρό.

Ο μαχητικός φαλακρός υπουργός που έχει γοητεύσει τα πλήθη στην Αθήνα, έφθασε στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζει ο ανταποκριτής.

«Τα μεγάλα όμως θηρία του Eurogroup δεν προτίθενται να μαλακώσουν από τα επιχειρήματά του, ούτε να του διαθέσουν περισσότερο χρόνο. Για την ώρα, όλα τα στοιχεία υποδηλώνουν ακαμψία» εκτιμά η Φιγκαρό.

Ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «πολιτική ανταλλαγή απόψεων», ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ που μετακινήθηκε από την Ουάσιγκτον ακύρωσε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, τις τελευταίες 48 ώρες η κυβέρνηση αυξάνει τις κινήσεις αντιπερισπασμού με επαφές σε Μόσχα, Πεκίνο και ΟΟΣΑ.

H Μόσχα όμως έχει άδεια ταμεία, ο ΟΟΣΑ δεν έχει τράπεζα και η Κίνα δεν ξεχνάει τις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι του Πειραιά, καταλήγει το δημοσίευμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.