Quantcast
Ο Κάρολος Παπούλιας δίπλα στους νέους αργότες - enikonomia.gr
share

Ο Κάρολος Παπούλιας δίπλα στους νέους αργότες

δημοσιεύτηκε:

Την αμέριστη υποστήριξη του στους νέους αγρότες εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση του με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

«Θα είμαι κοντά σας»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τους ευχαρίστησε, δεσμεύτηκε ότι θα τους υποστηρίξει τονίζοντας: «Θα είμαι κοντά σας, γιατί σας εκτιμώ και πρέπει να βοηθηθείτε γιατί κάνετε κάτι που δεν ξέρω πόσοι από τους νέους της πρωτεύουσας θα το έκαναν. Χωρίς να τους προσβάλω, ξέρω ότι η δουλειά σας μπορεί να είναι αποδοτική, μπορεί να σας ικανοποιεί γιατί σας δίνει κάτι από τον κόπο που δίνετε και εσείς, αλλά είναι μια δουλειά δύσκολη και θέλει επιμονή και επιμέλεια».

Ελπιδοφόρο μέλλον
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ Θεόδωρος Βασιλόπουλος τόνισε πως οι νέοι αγρότες αποτελούν σημαντικό τμήμα του αγροτικού τομέα και το πλέον ελπιδοφόρο εν μέσω κρίσης. Υπογράμμισε επίσης ότι πολλοί νέοι αγρότες με ευρύτητα ικανοτήτων και γνώσεων ασχολούνται, πλέον, με την αγροτική παραγωγή όχι από ανάγκη αλλά από δικής τους επιλογή. Και αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την βελτίωση του ανθρώπινου αγροτικού δυναμικού και την αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας του πρωτογενούς τομέα.  

 

Συμμετοχή στο CEJA

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε και στην συμμετοχή της ΠΕΝΑ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (C.E.J.A.) όπου γίνεται μια προσπάθεια δυναμικής παρουσίας των ελλήνων αγροτών και στο εξωτερικό, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας. Ζήτησε μάλιστα τη βοήθειά του κ. Παπούλια, ώστε να γίνει γνωστή η προσπάθειά τους και στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να επιτευχθεί κοινό μέτωπο με την Κύπρο για να ισχυροποιηθεί ο νότος της Ευρώπης και να μπορούν να διαπραγματευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα αγροτικά θέματα απέναντι στον ισχυρό Βορρά.
Ο κ. Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία αυτή των νέων αγροτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.