Quantcast
Ο Πανούσης ανακάλεσε τη διαταγή για τους μεταναστάστες, ζητά έρευνα και παραιτήσεις - enikonomia.gr
share

Ο Πανούσης ανακάλεσε τη διαταγή για τους μεταναστάστες, ζητά έρευνα και παραιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Παραιτήσεις αξιωματικών ζήτησαν ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για τη διαταγή που κυκλοφόρησε χθες, σχετικά με απελευθέρωση κρατουμένων μεταναστών από τα Κέντρα Κράτησης, η οποία προκάλεσε «σάλο».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.

Ο αναπλ. υπουργός είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενωμερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και «δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις». Διευκρινίζοντας ότι ακομα δεν ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».

Επίσης, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι αυτό, όπως υπογράμμισε, ότι δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

Λίγο νωρίστερα ο υπουργός Εσωτερικών Και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Βούτσης ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό πως: «Δεν έχει καμιά ευθύνη το αρμόδιο υπουργείο για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες και που φέρει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να μη συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες, παρά μόνο να ελέγχονται».

«Καμιά σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.