Quantcast
Ο Ραχόι φοβάται την εξάπλωση μιας πολιτικής επιδημίας από Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ο Ραχόι φοβάται την εξάπλωση μιας πολιτικής επιδημίας από Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την εξάπλωση μιας …πολιτικής επιδημίας από την Ελλάδα στην Ισπανία που θα ενισχύσει τη θέση των Podemos φοβάται ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais.

To δημοσίευμα κάνει αναφορά στην κόντρα ανάμεσα στον Έλληνα και τον Ισπανό πρωθυπουργό με τίτλο: «Τσίπρας: Είναι λάθος να εκνευρίζεται ο Ραχόι με την Ελλάδα.».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να επικρίνει την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ αντίθετα, όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Ραχόι, υποστήριξε ότι ήταν «νευρικός» κατά τη διάρκεια της συνόδου για τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα.

Ο Ραχόι είχε υποστηρίξει  ότι χώρες όπως η Ισπανία, αποφάσισε να δανείσει στην Ελλάδα και τώρα η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει πορεία.

«Η Ευρώπη είναι εξαιρετικά υποστηρικτική. Μια χώρα όπως η Ισπανία κατέβαλε 26 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Οι Ελληνες πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους».

Η ισπανική κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα εξοργισμένη  από τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ενα από τα φλέγοντα θέματα που φαίνεται να ενοχλεί  είναι η εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού στα  751 ευρώ το μήνα, όταν στην Ισπανίαέχει για το  2015 ο κατώτατος ανέρχεται  στα 648,6,  ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  ο Υπουργός Εξωτερικών, José Manuel García-Margallo , δήλωσε ότι η αλληλεγγύη της Ισπανίας στην επιχείρηση της ελληνικής διάσωσης εμπόδισε  τον Ραχοι να αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας και τις συντάξεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.