Quantcast
Ο Σόιμπλε αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ο Σόιμπλε αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Σε δηλώσεις που προκαλούν πολλά ερωτήματα και σίγουρα θα συζητηθούν προχώρησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέκρινε, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της γερμανικής ενοποίησης.

Ειδικότερα, σε ερώτηση το εάν η Ευρωζώνη διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης του κινδύνου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, απάντησε: «Αν είχα ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι διαθέταμε σχέδιο ενοποίησης, όλοι θα είχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως» και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επισημαίνει: «το να τίθεται αυτή η ερώτηση σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλλημα».

Πάντως, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν είναι ο μόνος που υπαινίσσσεται τις τελευταίες ώρες την ύπαρξη «σχεδίου β» για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας, Dusan Mramor, επιβεβαίωσε πως στο πλαίσιο του Eurogroup της 24ης Απριλίου πρότεινε την προετοιμασία ενός εναλλακτικού σχεδίου σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία Ελλάδας με τους δανειστές της.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.