Quantcast
Ο Τσίπρας θα πιέσει στη Σύνοδο Κορυφής ώστε η Ελλάδα να εξέλθει από το αδιέξοδο - enikonomia.gr
share

Ο Τσίπρας θα πιέσει στη Σύνοδο Κορυφής ώστε η Ελλάδα να εξέλθει από το αδιέξοδο

δημοσιεύτηκε:

Απόλυτα έτοιμος να ασκήσει πιέσεις στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ είναι Αλέξης Τσίπρας ώστε να υπάρξει συμφωνία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρει δημοσίευμα στο Bloomberg.

Όπως αναφέρει Έλληνας αξιωματούχος ο κ. Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου, η οποία πραγματοποιείται 21-22 Μαΐου, θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας, ενώ Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της Συνόδου.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο οι Ευρωπαίοι δεν εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις, ενώ την ίδια ώρα οι επενδυτές προσπαθούν να ανακαλύψουν πόσα ακριβώς χρήματα έχουν μείνει στα ελληνικά ταμεία, με δεδομένο ότι η «κόντρα» των τελευταίων 110 ημερών σαφώς έχει πλήξει τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Ακόμη και εάν υπάρξει συμφωνία πριν από τη λήξη της παράτασης, στις 30 Ιουνίου, δεν πιστεύω ότι θα έχουν άμεσα πρόσβαση στη δόση των 7,2 δισ. ευρώ», υποστηρίζει ο Stephen Gallo, επικεφαλής αγορών συναλλάγματος στην Bank of Montreal.

Σαφώς τα μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο, είναι το συνταξιοδοτικό, οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και οι δημοσιονομικοί στόχοι. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι υπάρχει σύγκλιση σε κάποια ζητήματα, αλλά σε κάποια άλλα – συνταξιοδοτικό, αγορά εργασίας – εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.