Quantcast
«Ο Τσίπρας αναζητεί πλειοψηφία για τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας» - enikonomia.gr
share

«Ο Τσίπρας αναζητεί πλειοψηφία για τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας»

δημοσιεύτηκε:

«Εντός της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η πτώχευση δεν μπορεί να αποφευχθεί χωρίς δραστικά μέτρα», σημειώνει σε δημοσίευμα που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του σελίδα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Στο δημοσίευμα παρατίθενται δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Κυριακής: «Ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που τα οικονομικά της χώρας δεν είναι αρκετά. Θα μπορούσε να γίνει ένα τέτοιο δημοψήφισμα αν μετά από μία συμφωνία με τους δανειστές η συγκυβέρνηση Αριστεράς-Δεξιάς υπό τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει την πλειοψηφία για την ψήφιση νομοθεσίας για νέα φορολογικά μέτρα.  «Ένα δημοψήφισμα θα λάβει χώρα με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Φλαμποράρης», σημειώνει το δημοσίευμα που προσθέτει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε νέα μέτρα λιτότητας για να σώσει τη χώρα. Ωστόσο, η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ συνδέσεις βρίσκεται σε αναστάτωση σχετικά με αυτό.  Ο Υπουργός δεν απάντησε συγκεκριμένα για το ποιο θα ήταν ένα πιθανό ερώτημα στο δημοψήφισμα. Εμφανίστηκε, όμως, αισιόδοξος πως η κυβερνητική συμμαχία θα εγκρίνει στο τέλος μία πιθανή συμφωνία με τους δανειστές.  Ο κ. Φλαμπουράρης θεωρείται ένας από τους στενότερους συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα», υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.