Quantcast
Ο Τσίπρας παίζει ρώσικη ρουλέτα με το ελληνικό χρέος - enikonomia.gr
share

Ο Τσίπρας παίζει ρώσικη ρουλέτα με το ελληνικό χρέος

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερα επικριτικό απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι το σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.

«Ο Τσίπρας παίζει ρώσικη ρουλέτα με το ελληνικό χρέος» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, το οποίο καταλογίζει ενοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό για την αφέλεια που επιδεικνύει, προσεγγίζοντας το καθεστώς Putin.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η πρώτη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων, έρχεται σε μια στιγμή όπου διεξάγονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να ξεκλειδώσουν οι δόσεις και να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, η επίσκεψη αυτή συμπίπτει με το αίτημα της Ελλάδας για αποζημιώσεις ύψους 279 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Βάσει του δημοσιεύματος, η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα υπάγεται στον «ηρωικό αγώνα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «να παρουσιάσει τους νόμους της αριθμητικής ως καπιταλιστική παγίδα». 

Οι Times απορρίπτουν την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού ως «παράλογη παντομίμα που δε θα επιτύχει απολύτως τίποτα ως προς την ελάφρυνση της οικονομικής δυστοκίας της Ελλάδας», η οποία επιπλέον «θα τείνει ηθική στήριξη σε ένα ρεβανσιστικό καθεστώς που επιδιώκει να αλλάξει τον χάρτη της Ευρώπης με απειλές, βία και στόμφο».

«Αυτή η τακτική στερείται αρχών και είναι μυωπική», επισημαίνουν οι Times, τονίζοντας ότι παράλληλα στρέφεται κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού. 

«Η ζημιά γίνεται στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα από μία ασόβαρη κυβέρνηση» αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας: «το να βρίσκεται στο έλεος των οικονομικών ιδιοτροπιών ενός καταπιεστικού καθεστώτος αντί να είναι ενσωματωμένο μέλος δυτικών θεσμών που διέπονται από συνθήκη, θα καθιστούσε την Ελλάδα κράτος ικέτη, αν όχι δορυφόρο». 

«Η ΕΕ είναι πολύ συγκρατημένη έναντι της επιδεικτικότητας του κ. Τσίπρα. 

Οι αλυτρωτικές πολιτικές του κ. Putin έναντι του κυρίαρχου εδάφους της Ουκρανίας είναι εξοργιστικές. Παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά στάνταρ δικαιοσύνης και συνταγματισμού. 

Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να το αναγνωρίσει αυτό και μετά να σιωπήσει», καταλήγουν οι Times.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.