Quantcast
Ο Τσίπρας στο Μνημείο της Αιώνιας Φλόγας στη Μόσχα - enikonomia.gr
share

Ο Τσίπρας στο Μνημείο της Αιώνιας Φλόγας στη Μόσχα

δημοσιεύτηκε:

Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνο ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Tις εικόνες από το σημείο μετέδωσε απευθείας τόσο το Russia Today, όσο και το BBC.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου, ο Αλέξανδρος Διονυσιάδης και η Λιουμπόφ Κελεσίδη.

Η Ηλέκτρα Αποστόλου ήταν στέλεχος της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, η οποία δολοφονήθηκε από την Ειδική Ασφάλεια το 1944 στην Αθήνα για την αντιστασιακή της δράση.

Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό και πως μ’ αυτό τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Στις 13.00 ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώ απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα έχει τετ α τετ με προέδρους ομογενειακών συλλόγων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Νάντια Βαλαβάνη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, θα έχει αύριο, Πέμπτη συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) Σεργκέι Ναρίσκιν.

 

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.