Quantcast
Ο υφυπουργός Αθλητισμού στον Realfm 97,8 για τη διακοπή του πρωταθλήματος, το ενδεχόμενο Grexit και την Εθνική ομάδα - enikonomia.gr
share

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στον Realfm 97,8 για τη διακοπή του πρωταθλήματος, το ενδεχόμενο Grexit και την Εθνική ομάδα

δημοσιεύτηκε:

“Ο Πρωθυπουργός είναι σαφής και οι δηλώσεις του. Νομίζω η κυβέρνηση έχει αποδείξει ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου ότι έχει δώσει μεγάλη μάχη και συνεχίζει να δίνει μάχη” δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αυτή η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες κατάφερε αυτό που δεν έγινε για δέκα χρόνια, να διέπεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από τον ελληνικό αθλητικό νόμο. Αυτά που σήμερα είναι δεδομένα μέχρι και πέρσι ήταν ζητούμενα” τόνισε.

“Έχουμε ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο με κάποια κενά που θα διορθωθούν. Όταν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές κρίνονται στα αρμόδια όργανα. Προφανώς πρέπει να γίνουν αρκετα ακόμα” συμπλήρωσε.

“Εντός της ημέρας μάλλον θα ασκηθούν οι διώξεις. Εδώ είμαστε αν γίνει κάποια παρατυπία να παρέμβουμε εμείς. Εδώ είμαστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία” ανέφερε ο υφυπουργός.

“Τα φαινόμενα του παρελθόντος, παρεάκια, ατιμωρισίες, νόμοι κατά το δοκούν, πλαίσια ειδικά, αυτό δεν ισχύει τώρα”

“Συγκρουόμαστε με όλους. Είναι προφανές. Για ποιο λόγο φέτος δεν άναψε ούτε ένας πυρσός στα γήπεδα; Γιατί υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν μεγάλες παθογένειες, διαβάσαμε όλοι πως πέρασε το σκούτερ στο γήπεδο. Οφείλουμε να λύσουμε τις παθογένειες και θα το κάνουμε. Θα φανεί και το επόμενο διάστημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν ακόμα” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το οικονομικό κόστος απάντησε “Το θέμα είναι να το συνυπολογίσουν οι παίκτες του ποδοσφαίρου, δεν λειτουργούν σαν επιχειρηματίες, άρα αν δεν απασχολεί αυτούς, εμάς γιατί να μας απασχολεί; Εμείς αυτό που θέλουμε πάνω από όλα είναι ευνομία. Αν δεν έχουμε Grexit, το ποδόσφαιρο ανθεί οικονομικά; Του χρόνου ενδεχομένως να μην έχουμε τηλεοπτικά δικαιώματα, υπάρχει απαξίωση. Αυτό δεν θα συνεχιστεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρουμε τόσο σκληρές αποφάσεις. Κανένας δεν το θέλει και έχει και πολιτικό κόστος. Είναι ανοιχτό το Grexit από τα όργανα του ποδοσφαίρου και από την FIFA. Όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να μην επηρεαστεί η εθνική ομάδα, σε περίπτωση που συμβεί αυτό. Δεν είναι η προτεραιότητα μας αυτή, αλλά δεν θα έχουμε πρόβλημα να γίνει κι έτσι. Δεν το θέλουμε. Είναι η έσχατη λύση” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.