Quantcast
Οδηγίες για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω του καύσωνα - enikonomia.gr
share

Οδηγίες για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω του καύσωνα

δημοσιεύτηκε:

Οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω καύσωνα κυρίως κατά τις ώρες αιχμής (13:00-15:00 και 18:00-22:00) απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας .
Το υπουργείο κάνει έκκληση στους πολίτες, εν όψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα να:
* Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
* Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
* Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Στη σύσκεψη του Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος ο Μητσοτάκης


Στην σύσκεψη του Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος θα συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα στις 9.30 π.μ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την σύσκεψη αυτή θα συντονίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και σε αυτή θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.