Quantcast
Οι ευρωβουλευτές προτρέπουν τα κράτη μέλη να συνεχίσουν τον εμβολιασμό - enikonomia.gr
share

Οι ευρωβουλευτές προτρέπουν τα κράτη μέλη να συνεχίσουν τον εμβολιασμό

δημοσιεύτηκε:

Η αποτελεσματικότερη απάντηση στην νέα έξαρση της νόσου COVID-19 είναι ο εμβολιασμός, σχολίασαν οι ευρωβουλευτές σχετικά με το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε συζήτηση στην ολομέλεια με την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen και τη Σλοβενική Προεδρία, οι ευρωβουλευτές επέμειναν ότι ο εμβολιασμός παραμένει το ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας. Απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες για να ξεπεραστεί η επιφυλακτικότητα απέναντι στα εμβόλια και να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, τόνισαν.

Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών εξέφρασε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αύξηση της παραπληροφόρησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσω της ενίσχυσης της διαφάνειας και της επικοινωνίας βασισμένης σε επιστημονικά επιχειρήματα. Αν και πολλά μέλη του ΕΚ αναγνώρισαν ότι η ΕΕ αποτελεί υπέρμαχο της παγκόσμιας αλληλεγγύης, άλλοι ευρωβουλευτές σημείωσαν ότι οι τρέχουσες προσπάθειες για την παράδοση εμβολίων στον υπόλοιπο κόσμο δεν επαρκούν και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά με τις ρωσικές απειλές

Εν αναμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, πολλοί ομιλητές κάλεσαν επίσης τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να υιοθετήσουν ισχυρή στάση έναντι της Ρωσίας και των απειλών της κατά της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καθώς και έναντι των προσπαθειών του καθεστώτος της Λευκορωσίας να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και τα κράτη μέλη της μέσω υβριδικών επιθέσεων.

Μετανάστευση και τιμές ενέργειας

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, όπως και το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Ενώ ορισμένοι επέκριναν την ιδέα ότι το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια είναι «πράσινες» λύσεις, άλλοι σημείωσαν ότι οι εν λόγω πηγές ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε μια καθαρότερη οικονομία.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.