Quantcast
Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το «νέο Δημόσιο» - enikonomia.gr
share

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το «νέο Δημόσιο»

δημοσιεύτηκε:

Μέτρα «διαρθρωτικού χαρακτήρα» σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο να φτιάξει ένα «νέο Δημόσιο», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται θα είναι σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο αφορά το νέο μισθολόγιο από το 2024 με προτεραιότητα όχι μόνο τους χαμηλόμισθους, αλλά και τους έχοντες θέσεις ευθύνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι το Δημόσιο να γίνει πιο ελκυστικό σε ικανότερα στελέχη και μάλιστα σε υψηλές θέσεις.
Το δεύτερο επίπεδο αφορά σε αλλαγές που προγραμματίζονται στον ΑΣΕΠ για να γίνονται πιο γρήγορα οι προσλήψεις. Σε τρίτο επίπεδο η διεύρυνση του επιτελικού κράτους θα επιτρέψει την βελτίωση των σχέσεων του πολίτη με την Δημόσια Διοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι παραμένουν δυσλειτουργίες στο Δημόσιο «κυρίως ως προς την ταχύτητα υλοποίησης αποφάσεων που έχουν να κάνουν με τις προσλήψεις», όπως είπε, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών. «Δουλεύουμε ήδη πολύ συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση» είπε και συνολικά μίλησε για «εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους» στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ειδικά για τις προσλήψεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτές περνούν μέσα από τον κεντρικό προγραμματισμό με καθορισμό του ετήσιου αριθμού προσλήψεων κάθε Σεπτέμβριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.