Quantcast
Οι προεδρικές εκλογές πυροδότησαν αρνητικά δημοσιεύματα από τα διεθνή ΜΜΕ κατά ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Οι προεδρικές εκλογές πυροδότησαν αρνητικά δημοσιεύματα από τα διεθνή ΜΜΕ κατά ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Από το βράδυ της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ σχολιάζουν και την επίσπευση της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με προοπτική να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν έχει διαδραματίσει θετικό ρόλο στην ευρω-κρίση» υποστηρίζει η εφημερίδα Rheinische Post του Ντύσελντορφ. «Αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την άνοιξη θέλει να διαδεχθεί τον Σαμαρά μοιράζοντας δαπανηρές υποσχέσεις σε συνταξιούχους, ανέργους και κρατικούς λειτουργούς, τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορεί να γίνουν. Γι αυτό τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης κλείνουν τα μάτια και επιτρέπουν στην Αθήνα να προβιβαστεί, αντί να την αφήσουν στην ίδια τάξη» τονίζει.

Η ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτυ του Λονδίνο και κάνει λόγο για «καταστροφή».

Αναλυτής στη βρετανική πρωτεύουσα δηλώνει ότι τα όσα διηγήθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους επενδυτές ήταν «χειρότερα και από τον κομμουνισμό». Αυτή η ιστορία, υποστηρίζει το δημοσίευμα, εξηγεί «γιατί τα επιτόκια για τα ελληνικά ομόλογα έχουν ανέβει τις προηγούμενες εβδομάδες από 5,5% σε 9%». Πηγές της ΕΕ, απαντώντας σε ερώτηση της ισπανικής εφημερίδας El Paίs, εάν έχουν έρθει σε επαφή με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν: «Δεν έχουμε ανάμιξη σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Διαλεγόμαστε με κυβερνήσεις και όχι με πολιτικά κόμματα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.