Quantcast
Οικονομική Αστυνομία: Τα «λαβράκια» που έβγαλαν οι έλεγχοι πριν από τον Δεκαπενταύγουστο - enikonomia.gr
share

Οικονομική Αστυνομία: Τα «λαβράκια» που έβγαλαν οι έλεγχοι πριν από τον Δεκαπενταύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Ελέγχους στην αγορά, σε τρεις περιοχές της Ελλάδας, έκανε η  Οικονομική αστυνομία, με την συνδρομή υπαλλήλων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Οι έλεγχοι έγιναν στο διάστημα από 11 έως 13 Αυγούστου 2023 και είχαν αντικείμενο την διακρίβωση της τήρησης της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν στην Αττική και συγκεκριμένα σε Βουλιαγμένη, Λαύριο και Κερατέα, καθώς και στη Λάρισα και την Πιερία και διενεργήθηκαν, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 7 περιπτώσεις.

Στην Αττική

Σε έλεγχο που έγινε σε καντίνα στο Λαύριο, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας, αλλά και εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού. Σε άλλη καντίνα βρέθηκαν να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.
Στην Κερατέα Αττικής, σε επιχείρηση μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, ενω διαπιστώθηκε και ότι δεν είχαν εκδοθεί 13 αποδείξεις.
Στην Βουλιαγμένη Αττικής, βρέθηκε σε επιχείρηση να απασχολούνται 30 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Στην Πιερία

Σε εστιατόριο – beach bar, βρέθηκε να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και σε ζαχαροπλαστείο βρέθηκε, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
Στη Λάρισα, σε αναψυκτήριο- πρατήριο άρτου- beach bar διαπιστώθηκε ότι απασχολείτο εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.