Quantcast
Οικονόμου για τουρκική προκλητικότητα: H Ελλάδα είναι έτοιμη και σε εγρήγορση - enikonomia.gr
share

Οικονόμου για τουρκική προκλητικότητα: H Ελλάδα είναι έτοιμη και σε εγρήγορση

δημοσιεύτηκε:

H Ελλάδα είναι έτοιμη και σε εγρήγορση αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ” η Κυβέρνηση προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, για να μην εγκλωβίζεται ποτέ σε επώδυνα διλήμματα. Αυτό ήταν μια πολύ καθαρή στρατηγική, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής και της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, όσα δεν είχαν γίνει, κυρίως στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής, τα τελευταία 40. Οριοθετήσαμε Α.Ο.Ζ. με Ιταλία και Αίγυπτο. Επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο. Υπογράψαμε Συμφωνίες αμυντικές στρατιωτικής συνεργασίας με Εμιράτα, με Γαλλία, με Η.Π.Α.. Η Συμφωνία της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο, εκτός από ενεργειακή, έχει και πολύ μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία.

Κινούμαστε “με αποφασιστικότητα, με ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας, πάντοτε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας δυνατότητας και όποτε προκληθήκαμε και χρειάστηκε, τα αντανακλαστικά ήταν γρήγορα και τα μηνύματα δόθηκαν και νομίζω πάρθηκαν. Είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση και παρατηρούμε τη στάση της απέναντι πλευράς ψύχραιμα, αποφασιστικά”, σημείωσε μεταξύ άλλων .

Έρχονται μέτρα και για τα διπλοπαρκαρίσματα

Επίσης μίλησε για το θέμα της αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας. ‘Οπως είπε ” υπάρχει μια ανάγκη να κάνουμε κάτι σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την ατμοσφαιρική ρύπανση; Xωρίς αμφιβολία υπάρχει Αυτό συνδέεται και με την υγεία μας με τον αέρα που αναπνέουμε, συνδέεται και με την ποιότητα ζωής μας”.

Πρέπει να περιορίσουμε τον χρόνο που χάνουμε μέσα στο αυτοκίνητο, για τις μετακινήσεις μας, συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι: “Ο δακτύλιος είναι ένα εργαλείο, δεν είναι το μόνο, θα έρθουν κι άλλα, θα έχουν να κάνουν με την αστυνόμευση στους δρόμους, με τα διπλοπαρκαρίσματα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.