Quantcast
Οικονόμου για "VIP ΜΕΘ": Θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις - Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών - enikonomia.gr
share

Οικονόμου για “VIP ΜΕΘ”: Θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις – Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

δημοσιεύτηκε:

“Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια” ξεκαθάρισε΄ κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου ότι μένουν ΜΕΘ για VIP.

“Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός των ασθενών που έχουν ανάγκη για την είσοδο σε κλίνες, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, πρόσθεσε και τόνισε ΄ότι “οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος. Ο κ. Πλεύρης ήδη θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για τη διασπορά ψευδούς είδησης. Είναι κάτι το οποίο είναι τελείως ξένο με την πραγματικότητα. Είναι αδιανόητο για την κυβέρνηση. Αυτό προσβάλλει τους υγειονομικούς, τους επιστήμονες, τους γιατρούς που αυτοί παίρνουν αποκλειστικά και μόνο τις αποφάσεις για το ποιος θα πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι. Και επίσης δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο και φορτισμένο κλίμα στη μάχη που δίνεται καθημερινά στο ΕΣΥ προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή όσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν εν μέσω αυτής της πανδημίας”.

Εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα

Από αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως υπενθύμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα επεσήμανε ότι “από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους. Στη πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία “.

Επιπλέον ανέφερε ότι “από αύριο θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κα Θεοδωρίδου και η κα Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Μείζονος, επίσης, σημασίας σε κάθε περίπτωση είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσησης από τον κορονοϊό και ιδίως ο εντοπισμός ασυμπτωματικών κρουσμάτων. Γι’ αυτό χορηγείται από τις 6 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου ένα δωρεάν self test σε όλους εμβολιασμένους και μη, έτσι ώστε ο καθένας να ξέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και, αν νοσεί, να απομονωθεί για να μην μεταδώσει τον ιό στους γύρω του, θέτοντάς σε σοβαρό κίνδυνο το περιβάλλον του”.

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για την αναμνηστική δόση

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου. “Όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, δεν θα έχει τα προνόμια των εμβολιασμένων συμπολιτών μας” ξεκαθάρισε και τόνισε ότι “όποιος δηλαδή από την ηλικία των 60 και πάνω έχει συμπληρώσει το επτάμηνο και από την Δευτέρα δεν ε΄χει κάνει την αναμνηστική δόση, τότε θα έχει τους αντίστοιχους περιορισμούς που έχουν οι ανεμβολίαστοι”.

Χειμερινά θέρετρα: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση


Στη ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει κάποιο σχεδιασμό για τα χειμερινά θέρετρα που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. ” Είναι γνωστά τα μέτρα που ισχύουν “, απάντησε .” Παραμένουμε σε αυτά και εστιάζουμε στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή τους και σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την κίνηση στην δημόσια σφαίρα και κυρίως σε ό,τι αφορά τα μέτρα για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης”, συμπλήρωσε.

Για το φυσικό αέριο

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα αυξηθούν οι τιμές στο φυσικό αέριο και εάν θα ληφθούν νέα μέτρα στήριξης.
” Υπάρχει ένα πλαίσιο βάσει του οποίου γίνονται οι συνεννοήσεις ανάμεσα στην ΔΕΠΑ και στην Gazrprom. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δουν όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου την έκπτωση 15% που έχει εξασφαλίσει η ΔΕΠΑ για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου “, σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε:
“Από εκεί και πε΄ρα οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλα τα επίπεδα και οι πολιτικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης είναι να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει όσο το φαινόμενο της αύξησης είναι δυναμικό έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν στήριξη και να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα των ανατιμήσεων στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου στην τσέπη τους και στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους .Ανάλογα με τις αποφάσεις και τις δυνατότητες που διαμορφώνονται θα υπάρχουν και αντίστοιχες ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο”.

Για την απογραφή


Τέλος ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί και άλλη παράταση για το θέμα της απογραφής καθώς αρκετά νοικοκυριά δεν έχουν λάβει ακόμη το σχετικό χαρτί .
” Θα απαντήσει το αρμόδιο υπουργείο. Λήγει η παράταση αύριο. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα γίνουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις”, ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.