Quantcast
Οικονόμου: Προς τρίτη δόση του εμβολίου για όλους πριν από το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Προς τρίτη δόση του εμβολίου για όλους πριν από το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση κατά του κορονοϊού θα γίνουν για όλους πριν από το τέλος του έτους και ότι πολύ σύντομα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις εξε΄φρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Για΄ννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα συζητηθεί με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οριζόντια λήψη της τρίτης δόσης εμβολίου είπε ότι ήδη έχει γίνει αυτό.
“Πολύ σύντομα αναμένουμε αποφάσεις και προς την κατεύθυνση αυτή”, δηλαδή για τους συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί. Και ξεκαθάρισε ότι αυτό θα ισχύει οριζόντια για όλους.

Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ
Αναφερόμενος στη διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι “ο πρωθυπουργός μίλησε με αρκετούς συνεργάτες του, μίλησα και εγώ μαζί το . Kαι μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα έτσι όπως ήταν, πήρε αμέσως την απόφαση να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον κ. Μπογδάνο. Σας υπενθυμίζω ότι λίγες βδομάδες πριν είχαμε ξεκαθαρίσει ότι συμπεριφορές που στο αξιακό, στο ιδεολογικό τους υπόβαθρο, στη λειτουργική τους είναι έξω από αυτό που είναι η παράταξη και η κυβέρνηση, φέρνουν στο προσκήνιο εποχές και σκιές του παρελθόντος που σκοτεινιάζουν και το παρόν και το μέλλον μας, δεν μπορούν να είναι είναι αποδεκτές”.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “υπήρχε μια ξεκάθαρη προειδοποίηση και πρόσθεσε “εμάς μας χωρίζει άβυσσος με το ΚΚΕ σε μια σειρά από πράγματα αλλά δεν μπορεί ένας βουλευτής της ΝΔ να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας από τους Τούρκους, χρησιμοποιώντας αναφορές του παρελθόντος σε άλλα πλαίσια και σε άλλες εποχές. Έχουμε σήμερα 6 Οκτωβρίου 2021. Στον κόσμο συντελούνται πράγματα και θάματα. Στην Ελλάδα γίνεται μια κοσμογονία. Η χώρα αλλάζει, προχωρά μπροστά. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στο παρελθόν να σκιάζει το παρόν και το μέλλον μας. Έχουμε κάνει κόπο να ξεφύγουμε από διχαστικά πράγματα. Έχουμε κάνει κόπο ως κοινωνία, ως πατρίδα, ως έθνος να ξεφύγουμε από διχασμούς. Δεν μπορούμε να επαναφέρουμε αυτούς τους διχασμούς με τρόπο τέτοιο που να δημιουργούν προβλήματα στο πώς κοιτάζουμε και πηγαίνουμε μπροστά.Aυτή είναι η πραγματικότητα”.
“Οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά και ο καθένας αναλαμβάνει τη ευθύνη για ό,τι κάνει”, συμπλήρωσε.
Όπως είπε, είναι θέμα που αφορά τον ίδιο τον κ. Μπογδάνο εάν θα παραδώσει την έδρα του. “Η παράταξή μας από την ιδρυτική της διακήρυξη κιόλας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τώρα, από τη συμπεριφορά όλων των αρχηγών της, του σύνολο του κόσμου της και των κοινοβουλευτικών και των στελεχών της και των ψηφοφόρων της είναι μια παράταξη που είναι προσανατολισμένη στο μέλλον που τιμά την ιστορία της με τον τρόπο που πρέπει κανείς να τιμά την ιστορία και που έχει κατά νου μια πολύ βασική αξία : πατριωτικό είναι ότι μας ενώνει. Γιατί αυτή είναι η προϋπόθεση να προχωρήσουμε και να πάμε μπροστά ” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, και πρόσθεσε:
“Ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιδράσει πολλές φορές με τέτοιο τρόπο σε ζητήματα αξιακά και ηθικά, σε θέματα αρχών είναι πάρα πολύ σαφής. Ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε βουλευτής που αποκάλεσε τη ΝΔ “κόμμα δωσίλογων” και δεν άνοιξε μύτη. Εμείς δεν ψαρεύουμε στα θολά νερά”.
Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι δύο χρόνια μετά τις εκλογές “καταγράφουμε διαφορές στις δημοσκοπήσεις, μεγαλύτερες από τη διαφορά των εκλογών” και τόνισε ότι “στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 η ΝΔ θα διεκδικήσει πολύ καθαρή εκλογή με το ξεκάθαρο δίλημμα εάν θέλει ο κόσμος να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας”.
Σημείωσε επίσης ότι “η πολιτική της κυβέρνησης μεγαλώνει τη ΝΔ όχι γιατί μικραίνουν οι άλλοι, αλλά γιατί η επιρροή και τα αποτελέσματά της πείθουν όλο και περισσότερους πολίτες”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.