Quantcast
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενδιάμεση περίοδο των εκπτώσεων και για τη " Μαύρη Παρασκευή" - enikonomia.gr
share

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενδιάμεση περίοδο των εκπτώσεων και για τη ” Μαύρη Παρασκευή”

δημοσιεύτηκε:

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων για το Φθινόπωρο 2018 , ενώ αναμένεται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τη Κυριακή, 4 Νοεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο επισημαίνεται ότι, δεν έχουν εκδοθεί οι επίσημες ανακοινώσεις από τους Εμπορικούς Συλλόγους για τις ημερομηνίες των εκπτώσεων.

Μάλιστα οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο τα εξής:


Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.


Ενώ όσον αφορά στο θεσμό ” Black Friday” επισημαίνεται ότι φέτος η “Μαύρη Παρασκευή” πέφτει στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την αμερικανική παράδοση της Black Friday. Στην Ελλάδα φέτος αναμένεται είναι υψηλή η συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στην «Μαύρη Παρασκευή» και την ημέρα εκείνη θα υπάρξουν μεγάλες εκπτώσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.