Quantcast
Ολάντ: «Οι Ελληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους, όμως...» - enikonomia.gr
share

Ολάντ: «Οι Ελληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους, όμως…»

δημοσιεύτηκε:

Οι Ελληνες «είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά προειδοποίησε ότι η επόμενη κυβέρνηση «οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις» της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

«Οι Ελληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους, όμως , ταυτόχρονα, υπάρχουν δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Φυσικά όλες αυτές πρέπει να γίνουν σεβαστές» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ απαντώντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα νίκης του Σύριζα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μόνο η Ελλάδα μπορεί να λάβει αυτήν την απόφαση» πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Σχολιάζοντας την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον γερμανικό Τύπο σύμφωνα με την οποία η ‘Αγγελα Μέρκελ είναι έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από τον Σύριζα, ανέφερε: «Δεν είναι ώρα για να κάνουμε οποιαδήποτε εκτίμηση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel , το Βερολίνο «θεωρεί σχεδόν αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ηγηθεί μετά τις εκλογές κυβέρνησης, εγκαταλείψει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής και σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους της χώρας».

Η γερμανική καγκελαρία δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες επέκριναν δημόσια την κίνηση αυτή που αποδόθηκε στην ‘Αγγελα Μέρκελ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.