Quantcast
Ολγα Κεφαλογιάννη: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο - enikonomia.gr
share

Ολγα Κεφαλογιάννη: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

δημοσιεύτηκε:

Για λαϊκισμό που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Κεφαλογιάννη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’Αθηνών, προειδοποιεί ότι αν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχύσουν, τότε οι συνέπειες θα είναι δυσμενείς για την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο με ασφάλεια εντός ευρώ.

” Ο λαϊκισμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχει ξεπεράσει και τον χειρότερο λαϊκισμό των εκλογών που τουλάχιστον θυμάμαι εγώ. Και πιστέψτε με, στην Ελλάδα έχουν περάσει πολλοί λαϊκιστές που διεκδικούσαν την εξουσία. Και δυστυχώς κάθε φορά οι πολίτες μπορεί να τους έδωσαν την ψήφο τους, αλλά απογοητεύτηκαν.

Δυστυχώς, εάν και εφόσον συμβεί πάλι, να δώσει ο ελληνικός λαός την ψήφο του στον λαϊκισμό, δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε χρονικά, αλλά είναι ασφυκτικά ούτως ή άλλως και τα πράγματα γύρω μας, δυστυχώς θα το πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα και οι επόμενες γενιές. Γι’αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε ότι στις 25 Ιανουαρίου δεν ψηφίζουμε μόνο για τις εκλογές, ψηφίζουμε και για το μέλλον της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, προφανώς και κανένας από εμάς, δεν θέλει να υπερθεματίσει στον λαϊκισμό” αναφέρει η κα Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα τονίζει ότι η ΝΔ πάντα πίστευε και πιστεύει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

“Πιστεύουμε, άλλωστε, σε μια οικονομία που μπορεί να λειτουργήσει και να έχει ανάπτυξη μέσα από φοροελαφρύνσεις, μέσα από πρόγραμμα που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Δυστυχώς, ξέρετε πολύ καλά ότι σε πολλές περιπτώσεις αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε και μέτρα που επιβάρυναν τους πολίτες φορολογικά και εξαρχής ήταν δέσμευσή μας ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα έρθουμε και θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές και τη φορολόγηση που σε πολλές περιπτώσεις ήτανε και άδικη και ενδεχομένως εφαρμόστηκε με λάθος τρόπο.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο ΕΝΦΙΑ.

Γιατί γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι, στην Ελλάδα η ακίνητη περιουσία, η ιδιοκτησία είναι ό,τι σημαντικότερο, ειδικά για τη μεσαία τάξη.

Κανείς προφανώς δεν θέλει να επιβάλει υπερβολική φορολόγηση στην ακίνητη περιουσία.

Από την άλλη, όμως, μην ξεχνάμε ότι είναι ορθό να λέμε ότι υπάρχει ένας φόρος ενιαίος για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και όχι να επιβάλονται διαφορετικοί φόροι όπως γινόταν στο παρελθόν.

Θα σας πω εδώ ότι δυστυχώς υπήρξε λάθος στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.

Το ξέρετε πολύ καλά ότι όλοι μας έχουμε σημειώσει και επισημάνει τα λάθη αυτά.

Κάποια διορθώθηκαν, κάποια διορθώνονται ακόμα και τώρα που μιλάμε και η διάθεση και η πρόθεση της ΝΔ είναι να αποκαταστήσει τα λάθη αυτά. Και σίγουρα να προχωρήσει σε μείωση των φορολογικών συντελεστών, ειδικά σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία.

Όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι όταν η άλλη πλευρά μιλάει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και δεν λέει με τι φόρο θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, ποια θα είναι η φορολογική βάση, ποιο θα είναι το πλαφόν, τότε αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί τελικά κάποιοι να πληρώσουν δύο ,τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω φόρο ακίνητης περιουσίας ακόμη και από αυτόν τον ΕΝΦΙΑ ” καταλήγει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.