Quantcast
Όλο το "καυτό" παρασκήνιο για το Σκοπιανό: Τα ονόματα που απέρριψε ο Κοτζιάς - Τι δεν δέχθηκε ο Ντιμιτρόφ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Όλο το “καυτό” παρασκήνιο για το Σκοπιανό: Τα ονόματα που απέρριψε ο Κοτζιάς – Τι δεν δέχθηκε ο Ντιμιτρόφ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι διαβουλεύσειςΚοτζιά-Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς, στη Νέα Υόρκη, με τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να σημειώνουν μεν πρόοδο στις συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης, αλλά τα “αγκάθια” να παραμένουν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας, ο Μάθιου Νίμιτς αυτή τη φορά δεν έκανε καμία συγκεκριμένη πρόταση για να προστατέψει τη διαδικασία.

Μπορεί να μη βγήκε λευκός καπνός αλλά η δήλωση του Μάθιου Νίμιτς κρατά ζωντανή την διαπραγματευτική διαδικασία.

Και αφού δεν είχαμε λευκό καπνό, είχαμε σιγήν ιχθύος. Ούτε ο Μάθιου Νίμιτς, ούτε οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ ήθελαν να δεχτούν ερωτήσεις και να απαντήσουν στους δημοσιογράφους.

Το παρασκήνιο στις διαπραγματεύσεις ήταν πλούσιο με την Αθήνα να επιμένει στις κόκκινες γραμμές της και να απαιτεί η ονομασία να είναι για όλες τις χρήσεις καθώς και να γίνουν όλες οι απαραίτητες Συνταγματικές αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έπεσαν πάνω στο τραπέζι ονόματα που είναι από το πακέτο Νιμιτς. Σύμφωνα με διαρροές, οι Σκοπιανοί φέρεται ότι απέρριψαν το “Βαρντάσκα Μακεντόνια” ( Μακεδονία του Βαρδάρη δηλαδή) και το “Γκόρνα Μακεντόνια” (την Άνω Μακεδονία δηλαδή) .

Η ελληνική πλευρά από την άλλη, φέρεται να απέρριψε το όνομα “Μακεδονία-Σκόπια” και το “Νόβα Μακεντόνια” (Νέα Μακεδονία). Σενάρια για το “Σεβέρνα Μακεντόνια” (Βόρεια Μακεδονία δηλαδή) δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες Σκοπιανού δημοσιογράφου αυτό είναι ένα όνομα που θα μπορούσε να είναι αποδεκτό από την ΠΓΔΜ αν είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.