Quantcast
Ολοκληρώθηκε το έργο λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε το έργο λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε το έργο λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου και της κρουαζιέρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ένα σημαντικό έργο, το οποίο αποτέλεσε στρατηγική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ολοκληρώθηκε και σήμερα έγινε η διοικητική παράδοσή του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. Πρόκειται για την Εκτέλεση Συμπληρωματικών Έργων στον Λιμένα Κατακόλου, συνολικού προϋπολογισμού 12.124.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 και περιελάμβανε τα υποέργα: επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστημάτων, επέκταση του προσήνεμου μώλου και συμπληρωματικές εργασίες στον κεντρικό προβλήτα με κατασκευή νέας νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας».

 Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισήμανε: «Είναι ιδιαίτερα συγκινητική για εμάς σήμερα αυτή η μέρα, καθώς παραδίδουμε ολοκληρωμένο ένα έργο – σημαία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μείζονος σημασίας για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας στην περιοχή μας. Το έργο που παραδίδεται σήμερα στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία, είναι ένας ασφαλής λιμένας, που μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται καλύτερη διαχείριση – εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που αποβιβάζονται από αυτά» .

 «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι έτοιμη να συμπεριλάβει ώριμες προτάσεις για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμένα Κατακόλου, οι ΟΧΕ είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να συσπειρώσει τους Δήμους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ερευνητικούς φορείς και την κοινωνία πολιτών, ώστε να υλοποιηθεί ένα πολυθεματικό και πολυτομεακό σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα επιφέρουν βιώσιμα αποτελέσματα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.