Quantcast
Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, στο επίκεντρο του οποίου τέθηκε η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει των αυριανών προγραμματικών δηλώσεων. Στο πλαίσιο του Κυβερνητικού Συμβουλίου συζητήθηκε επίσης και η στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη.

Οι αυριανές προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να διαρθρωθούν σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος έχει ορίζοντα έξι μηνών και αφορά στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας και τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ ο δεύτερος έχει ορίζοντα τρεισήμισι ετών και αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σε μια σειρά μέτρων οικονομικής και κοινωνικής πολίτικης.

Θα ακολουθήσει εσωτερική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Βαρουφάκη, στην οποία θα συμμετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, ενώ έχει ήδη αρχίσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.