Quantcast
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του προέδρου του κόμματος Νέα πορεία Νέα Ελλάδα, Γιάννου Γραμματίδη, στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του προέδρου του κόμματος Νέα πορεία Νέα Ελλάδα, Γιάννου Γραμματίδη, στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχε στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας, Γιάννος Γραμματίδης, με σκοπό να εκθέσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου, από τους οποίους ζήτησε την εξέταση παροχών τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα στους τομείς της αναδιάρθρωσης, της φορολογικής διοίκησης, της πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, και της εισαγωγής ψηφιακής τεχνολογίας στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πληροφοριών και Έρευνας, Ντάνιελ Σμιθ, τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές του στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα και του ζήτησε να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβίωσης του διακρατικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για την τόνωση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο συγκεκριμένος διάλογος μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα και την πιθανή διάθεση πόρων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο κ. Γραμματίδης πραγματοποίησε ομιλίες στο Truman Center for National Policy, στο Council for Foreign Relations και στο Rand, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, ξένων διπλωματών, εκπροσώπων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τόσο στις ομιλίες του, όσο και στις συζητήσεις που ακολούθησαν, αναφέρθηκε στα γεωπολιτικά προβλήματα που έχουν προκύψει στις περιοχές της ΝΑ Μεσογείου, των Δυτικών Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, αλλά και στις τουρκικές προκλήσεις.

Ακόμη, είχε συνάντηση και με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, «με την οποία είχαν ταυτότητα απόψεων, τόσο για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους μέσω της επιμήκυνσης των δανειακών ωριμάνσεων και της παροχής στην Ελλάδα μακράς περιόδου χάρητος ως προς την εξυπηρέτησή του με ειδική επιτοκιακή φόρμουλα, όσο και για τη νομοθέτηση και εφαρμογή σοβαρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης, προκειμένου να ενημερώσει για τις επιδιώξεις του κόμματός του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.