Quantcast
ΟΛΘ: Ψηφίστηκε η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης - enikonomia.gr
share

ΟΛΘ: Ψηφίστηκε η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης

δημοσιεύτηκε:

Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του  ΟΛΘ, που έγινε το 2018, σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Υπέρ της αρχής της κύρωσης της Συμφωνίας, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ανώνυμης Εταιρίας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε, τάχθηκε μόνο η ΝΔ, ενώ από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μαζί με την Ελληνική Λύση, ψήφισαν “παρών”.

«Η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ενισχύει σημαντικά τις προοπτικές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και τη θέση του στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, καλώντας όλα τα κόμματα να «προσυπογράψουν την νέα Σύμβαση για να είναι συμμέτοχοι στη θετική προοπτική του λιμανιού».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε, επίσης,, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας και έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.  Όπως είπε, για τα τέσσερα λιμάνια, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων επενδυτών για την αξιοποίηση τους και πρόσθεσε ότι, «αυτό δικαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης για την παραχώρηση και αξιοποίηση τους». «Σήμερα άνοιξαν οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι οποίες κινούνται πέρα από κάθε προσδοκία μας. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη στρατηγική μας επιλογή για την αξιοποίηση τους προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των τοπικών οικονομιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.