Quantcast
Οπαδική βία: Την Πέμπτη η σύσκεψη με φορείς για τα μέτρα - enikonomia.gr
share

Οπαδική βία: Την Πέμπτη η σύσκεψη με φορείς για τα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο “DIVANI APOLLON PALACE” της Βουλιαγμένης θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας και τις πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, εκπρόσωποι των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, των κομμάτων (Θάνος Μωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΚΙΝ.ΑΛ., Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25), οι πρώην υπουργοί Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Πανούσης, Βασίλης Διγαλάκης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ.

Από την αθλητική οικογένεια θα μετάσχουν οι πρόεδροι των τεσσάρων επαγγελματικών λιγκών ποδοσφαίρου (Super League 1 και 2), μπάσκετ (ΕΣΑΚΕ) και βόλεϊ (ΕΣΑΠ), εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (ως σχετική Επιτροπή της Super League 1), της ΕΟΕ, των Ομοσπονδιών, οι Σύνδεσμοι αθλητών ομαδικών αθλημάτων και εκπρόσωποι των 12 νόμιμων Λεσχών Φιλάθλων, οι οποίες διαθέτουν βεβαίωση λειτουργίας από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τα μέτρα για την οπαδική βία


Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ανακοινώθηκαν από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι αυξάνεται το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, από έξι μήνες έως 5 έτη. Σε διακεκριμένες περιπτώσεις επικίνδυνων δραστών θα προβλέπεται ποινή από 2 έως 5 έτη.

Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Απαγορεύεται η αναστολή έκτισης ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, οι οποίες θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα. Σε περίπτωση αναβολής της δίκης, καθίσταται υποχρεωτική η επιβολή περιοριστικών όρων.


Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους ως τις 31 Ιουλίου 2022.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.