Quantcast
Οργισμένοι οι εταίροι με την άρνηση της Αθήνας να δώσει στοιχεία - enikonomia.gr
share

Οργισμένοι οι εταίροι με την άρνηση της Αθήνας να δώσει στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα ενόχλησε τους εταίρους της κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη αρνούμενη να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και επιμένοντας ότι οι συζητήσεις θα κλιμακωθούν στην πενταμερή Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη προχώρησε το πρακτορείο Reuters.

«Για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτό το απόγευμα ήταν κάτι σαν την τελευταία σταγόνα», ανέφερε στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος περιγράφοντας την ενόχληση των χωρών της ευρωζώνης από τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group είχε ως στόχο να παρασχεθεί ενημέρωση για την κατάσταση της Ελλάδας που ξεμένει από χρήματα και χρόνο, ώστε να γίνει διαπραγμάτευση και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν δάνεια τα οποία θα αποτρέψουν πιθανή πτώχευση.

Και οι τρεις πηγές με γνώση της τηλεδιάσκεψης επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο και την «οργή» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν επιθυμεί να τιμήσει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σε αντάλλαγμα των σχεδόν 240 δισ. ευρώ που έχει λάβει σε δάνεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.