Quantcast
Oruc Reis: Στο "φως" ο διάλογος Μητσοτάκη - Παναγιωτόπουλου για το τουρκικό πλοίο - BINTEO - enikonomia.gr
share

Oruc Reis: Στο “φως” ο διάλογος Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου για το τουρκικό πλοίο – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Για πρώτη φορά μίλησε την Κυριακή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος για το περιστατικό με το Oruc Reis, ρίχνοντας “φως” και στη συνομιλία που είχαν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από την ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα μετά το 10ο λεπτό, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην πρόκληση των Τούρκων και στο πώς βρέθηκε η ελληνική φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” στην Κάρπαθο αλλά και στον διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ο διάλογος ήταν ο εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση”.
“Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία”.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε κι άλλη συνομιλία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

“Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε;”.
“Αλλάζει λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει”.
“Τι συστήνετε κύριε υπουργέ”;
“Ψυχραιμία κύριε Πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα».

Από το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου σήμανε συναγερμός και η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων ήταν άμεση.

«Αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχα την πληροφορία. Απλά αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την κίνηση του. Το άλλο πρωί, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ήταν στην περιοχή. Η ελληνική φρεγάτα ενημέρωνε διαρκώς το κέντρο επιχειρήσεων με απευθείας εικόνα από το σημείο που έπλεε το Ορούτς Ρέις ενώ από αέρος επιτηρούσε F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας. Το τουρκικό σκάφος μάλλον παρασύρθηκε λόγω του καιρού, αλλά πέρα από το τυχαίο πρέπει να τέσταραν και τα ανακλαστικά μας» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: “κάθε φορά που τεστάρονται τα ανακλαστικά μας εμείς θα είμαστε έτοιμοι να περνάμε το τεστ με άριστα “10”.

Δείτε το βίντεο:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.