Quantcast
Όσμπορν: Ένα Grexit θα ήταν επιζήμιο για την ευρωπαϊκή οικονομία - enikonomia.gr
share

Όσμπορν: Ένα Grexit θα ήταν επιζήμιο για την ευρωπαϊκή οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη ότι μία ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι πολύ δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και δυνητικά πολύ επιζήμια για την ευρωπαϊκή οικονομία», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

 «Είναι σαφές ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία και ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία από την αντιπαράθεση μεταξύ της ζώνης του ευρώ και της Ελλάδας αυξάνονται καθημερινά», δήλωσε ο Όσμπορν από την Κωνσταντινούπολη, και προσέθεσε:

«Οι κίνδυνοι από έναν εσφαλμένο υπολογισμό ή μια λανθασμένη κίνηση που θα οδηγήσει σε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα αυξάνονται επίσης».

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι συζητήσεις στην G-20 επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση μιας προσέγγισης δεκτικής από όλες τις πλευρές, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Βρετανία επιταχύνει την προετοιμασία της για ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Όσμπορν είπε πως μια «εν δυνάμει χαοτική και άτακτη έξοδος» θα είχε αναμφίβολα επίδραση στην βρετανική οικονομία.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βρετανική οικονομία θα επηρεαστεί από την κρίση στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.