Quantcast
ΟΤΑ: Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 13,8 εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών - enikonomia.gr
share

ΟΤΑ: Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 13,8 εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

δημοσιεύτηκε:

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, η τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», η οποία αφορά πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 13,8 εκατ. ευρώ (ΑΔΑ: ΨΟ0Ρ46ΜΤΛ6-ΗΕ3).

Αυττό σημαίνει νέα, έκτακτη χρηματοδότηση 13,8 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές

Ειδικότερα, η πρόσκληση τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριληφθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφέρειες, προκειμένου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με έμφαση στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias». Αθροιστικά, λοιπόν, μέχρι σήμερα, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» και άλλες φυσικές καταστροφές, ανέρχεται σε 118,6 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους ΟΤΑ για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές συνεχίζεται μέσα από νέες σχετικές αποφάσεις, καθώς ωριμάζει η ανάλυση και καταγραφή των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.