Quantcast
Π. Καμμένος: Η συμφωνία βγάζει την Ελλάδα από το αγγλικό Δίκαιο - enikonomia.gr
share

Π. Καμμένος: Η συμφωνία βγάζει την Ελλάδα από το αγγλικό Δίκαιο

δημοσιεύτηκε:

«Έχουμε μια συμφωνία που βγάζει την Ελλάδα από το αγγλικό Δίκαιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μια τελική λύση για μακροχρόνια διακυβέρνηση του τόπου, με μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να στηρίξει τον λαό» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το τελευταίο βράδυ των διαπραγματεύσεων το αποφασισμένο σενάριο που είχε αναλάβει η Γερμανία με την πρόταση Σόιμπλε «που φαίνεται ότι ήταν από την πρώτη στιγμή ο σχεδιασμός που έκαναν με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Να οδηγήσουν, δηλαδή, τη χώρα σε πτώχευση, σε έξοδο από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η διαφορά των μνημονίων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και αυτού που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. συνίσταται στο ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ήθελαν τα μνημόνια και διαπραγματεύονταν προσπαθώντας «να επιτύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα και σκληρότερα μέτρα που θα επιβάλλουν στον ελληνικό λαό για να εξαθλιώσουν την κοινωνία και το έκαναν επειδή το ήθελαν, το έκαναν κέφι».

«Εμείς διαπραγματευτήκαμε πολύ σκληρά, σε μάχη με τη συνείδησή μας, όλο εκείνο το βράδυ, προκειμένου να καταφέρουμε μία συμφωνία η οποία θα είναι η τελική λύση για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τις κρίσεις»  τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

«Δε θα μπορούσα να προδώσω τον Τσίπρα»

Είπε στην συνέχεια ότι συνήψε μια έντιμη πολιτική συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς εκατέρωθεν απαιτήσεις, πέραν εκείνης του σεβασμού των εντολών του ελληνικού λαού.

Εξήρε την στάση του τέως πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι “αυτόν τον άνθρωπο δεν θα μπορούσα να τον προδώσω ποτέ και ευχαριστώ και τους 13 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που κρατήσαμε και σταθήκαμε σαν μπλοκ. Δεν είχα δικαίωμα εγώ να ρίξω την κυβέρνηση, ούτε είχα δικαίωμα να προδώσω τις ελπίδες του ελληνικού λαού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.