Quantcast
Π. Καμμένος: Ο Βαρουφάκης είχε την ίδια άποψη με εκείνη του Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Π. Καμμένος: Ο Βαρουφάκης είχε την ίδια άποψη με εκείνη του Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

«Το σχέδιο των δανειστών και κυρίως της Γερμανίας ήταν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και από την Ευρωζώνη ώστε να γλιτώσουν αυτό το τεράστιο κύμα μεταναστών, ιδίως προσφύγων, των 3 εκ. ανθρώπων που έρχονται από τη Συρία» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ μιλώντας στον ρ/σ Alpha, τόνισε πως «η Ελλάδα θα ήταν μια πτωχευμένη χώρα, μία χώρα με ένα νόμισμα για το οποίο δε θα είχε συναλλαγματικά αποθέματα, γιατί μας πούλησαν και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι θα μας βοηθήσουν».

«Καρφιά» πέταξε και για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως «εκείνο το οποίο εμείς βλέπαμε ως μια πιθανή διέξοδο, η τρίτη λύση, ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές και δεν ξέρω – θα το αποδείξει η ιστορία αυτό – εάν μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν και συνεργούς όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Σε διευκρινιστική ερώτηση είπε «Και εγώ τον στήριξα ως υπουργό Οικονομικών από την πρώτη στιγμή. Αλλά, τελικά, είχε την ίδια άποψη με αυτή που είχε ο Σόιμπλε».

Τόνισε πως έχει έντιμη σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και πως θα ήταν εύκολο να δρέψει δάφνες ήρωα ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε, «όμως, εκείνο το βράδυ ή θα αποφασίζαμε να πάρουμε τις δάφνες και να φύγουμε – και για εμάς ίσως ήταν πιο εύκολο από τον Αλέξη Τσίπρα – ή να πάρουμε την απόφαση να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Λίβανος. Βηρυτός θα γινόταν. Την άλλη μέρα το πρωί δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχαν καταθέσεις, θα έκλειναν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα είχαμε 11 εκατομμύρια ανέργους και τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι θα ορμούσαν στην Ελλάδα και χωρίς η Ελλάδα να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσαν να πάρουν το «μαγικό χαρτάκι», όπως έχουν πάρει 200 χιλιάδες, για να φύγουν για τις Βρυξέλλες, για το Παρίσι, για το Βερολίνο».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο για εθνικό νόμισμα είπε: «Μιλώντας απόλυτα ειλικρινά θέλω να πω σε σας και στον ελληνικό λαό, αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι. Σας το λέω ξεκάθαρα. Αν, δηλαδή, υπήρχε περίπτωση η πατρίδα μας να μπει σε μία λογική μιας καινούριας μέρας, με ένα καινούριο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε. Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αυτό ακριβώς συζητούσαμε. Από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ρωτούσα «υπάρχει σχεδιασμός για δεύτερο πλάνο»; Ποτέ δεν απάντησε ο κ. Βαρουφάκης. Κάποια στιγμή ψέλλισε ότι έχουν κάνει μια προετοιμασία με μία ομάδα, χωρίς διευκρινίσεις. Αυτό που έλεγα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επειδή μου έλεγε ότι “οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν».

«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της απόλυτης καταστροφής, της διάλυσης της χώρας, της νίκης της λογικής του Σόιμπλε ή του εθνικού δρόμου. Προτιμήσαμε να ρισκάρουμε τα κόμματά μας, τη φήμη μας, τη δημοφιλία μας, την ίδια την κυβέρνηση, αλλά να μην σκοτώσουμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ Καμμένος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.