Quantcast
Π. Κόκκαλης: Να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. για τη βιωσιμότητα των ορεινών κοινοτήτων στην Θεσσαλία - enikonomia.gr
share

Π. Κόκκαλης: Να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. για τη βιωσιμότητα των ορεινών κοινοτήτων στην Θεσσαλία

δημοσιεύτηκε:

Η ενίσχυση της συνεργασίας του «Κόσμου» με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Θεσσαλία και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών, παράλληλα με την κλιματική προσαρμογή, είναι το αντικείμενο της περιοδείας που ξεκίνησε χθες, Σάββατο 13 Απριλίου, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του κόμματος «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης, συνοδευόμενος από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιώργο Ιωακειμίδη, επισκέφθηκε αρχικά το Πετρίλο Καρδίτσας, τη δεύτερη πιο ορεινή περιοχή της Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου και άλλους τοπικούς φορείς.

Υπάρχει ανάγκη «ολιστικής προσέγγισης για τις ορεινές περιοχές, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την εξασφάλιση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των ορεινών κοινοτήτων, ιδιαίτερα μάλιστα μπροστά στην απειλή της κλιματικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης, προσθέτοντας πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλο μέρος της έκτασης της χώρας μας είναι ορεινό ή ημιορεινό, δεν χωρά αμφιβολία πόσο σημαντικό είναι αυτό».

Όπως ανέφερε ο κ. Στεργίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται κάποιος πολιτικός την ιστορική έδρα του Δήμου Αργιθέας, που αποτέλεσε τη δεύτερη έδρα της «κυβέρνησης του βουνού» το 1944. Ο γραμματέας του «Κόσμου» περιηγήθηκε στους χώρους που λειτούργησε η κυβέρνηση της ΠΕΕΑ, στην οποία ο Πέτρος Κόκκαλης, παππούς του ευρωβουλευτή, υπηρέτησε ως υπουργός Παιδείας.

Η πρώτη ημέρα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του κ. Κόκκαλη με τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Κουντάρα.

Σημειώνεται, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές μέσω διάφορων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σήμερα, ο κ. Κόκκαλης θα επισκεφθεί σημεία της κλιματικής καταστροφής στη Θεσσαλία και θα συναντηθεί με πλημμυροπαθείς που ζουν σε πρόχειρα καταλύματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.