Quantcast
Π. Κουκουλόπουλος: Οι εκλογές του 2012 φόρτωσαν τον ελληνικό λαό με 20 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Π. Κουκουλόπουλος: Οι εκλογές του 2012 φόρτωσαν τον ελληνικό λαό με 20 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Το τίμημα των πρόωρων εκλογών προέταξε ο Π. Κουκουλόπουλος ζητώντας «καθαρή» εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματικό καιροσκοπισμό.

Παράλληλα επισήμανε πως πως οι εκλογές του 2012 φόρτωσαν τον ελληνικό λαό με 20 δισ. ευρώ!

Ειδικότερα ο Π. Κουκουλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής πως: «Να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς συμφωνίες και συναλλαγές με μικρή μόνο τεχνική παράταση του Προγράμματος για να είναι η χώρα ασφαλής» κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος ταυτοχρόνως σύνδεσε το τίμημα των εκλογών του 2012 με τη σημερινή συγκυρία της χώρας για να καταστήσει σαφές την επικινδυνότητα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

 

Θα μας κρίνει ο λαός αν…
Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, εάν εκλέξουμε Πρόεδρο είναι δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι διευρυμένη για να μπορεί να εγγυηθεί για τη χώρα, αν όμως δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα πάμε όλοι να μας κρίνει ο λαός και θα πούμε ο καθένας την καθαρή του θέση για το πώς εννοούμε την οριστική έξοδο, την έξοδο από την κρίση».

 

Βαρύ το τίμημα

Πάντως, όπως είπε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι διπλές εκλογές του 2012 είχαν βαρύτατο τίμημα: 20 δισ. φόρτωσαν στον ελληνικό λαό.

Ως ενδεικτικά ανέφερε δύο παραδείγματα: πρώτον το πλήγμα που υπέστησαν τα Ταμεία (όχι από το «κούρεμα», αλλά γιατί άκουσαν πλην του ΙΚΑ τον τότε τομεάρχη της ΝΔ, Νίκο Νικολόπουλο, ανεξάρτητο σήμερα) και δεύτερον η καθυστέρηση εφαρμογής του Δεύτερου Μνημονίου που δημιούργησε προβλήματα στη βιωσιμότητα του χρέους μέσα σε οκτώ μήνες.

Κι έτσι, όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, τον Νοέμβριο του 2012 εξαναγκαστήκαμε να διαθέσουμε 11 δισ. στο μέτωπο του χρέους χάνοντας το μαξιλάρι για το όποιο τυχόν χρηματοδοτικό κενό ύψους 11 δισ.
«Ακριβώς αυτό το ποσό που χάσαμε είναι η αφετηρία των επιχειρημάτων της τρόικας μαζί με την πολιτική αβεβαιότητα. Αυτή είναι όλη η συζήτηση σήμερα» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς τίμημα όταν η χώρα βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, ούτε απαντήσεις εύκολες. «Ούτε εκλογές χρειάζεται η χώρα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση και στρατηγική. Εμείς δεν τις θέλουμε αλλά και δεν τους φοβόμαστε, κυρίως η χώρα στάθηκε όρθια γιατί άντεξε το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.

 

Αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις

Ο κ. Κουκουλόπουλος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητεί εκλογές κραδαίνοντας δημοσκοπήσεις από αναξιόπιστη εταιρεία και από πανεπιστήμιο, που στις ευρωεκλογές δεν «πέτυχε» κανένα αποτέλεσμα, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική για το ότι δεν αναφέρεται καθόλου στον προϋπολογισμό, οι προβλέψεις του οποίου αφορούν σε ανάπτυξη το 2015. Η αγνόηση των θεμελιωδών μεγεθών, που είναι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών το οποίο βελτιώνεται θεαματικά, και ο ρυθμός ανάπτυξης, δείχνει αμηχανία, κοντόφθαλμη λογική και κομματικό υποκειμενισμό μακριά από τις ανάγκες της χώρας και τις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών», είπε.

 

Περί… Salon de Bricolage
Στην αρχή της ομιλίας του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος απευθύνθηκε στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στον γραμματέα τής ΚΟ Νίκο Βούτση, ο οποίος είχε προηγηθεί στο βήμα. «Ακούσαμε πολλά για τη διαπλοκή από εκείνον. Στο salon de Bricolage εκεί που δείπνησε ο πρόεδρός σας με δύο κυρίες απεμπλοκή κάνατε;» ρώτησε προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φωνές που αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του κ. Κουκουλόπουλου. «Υπάρχουν φωτογραφίες από το δείπνο αυτό. Ας διαψεύσει το βράδυ ο κ. Τσίπρας από τη Βουλή» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.